Kasık Mantarına Bitkisel Çözüm

Kasık Mantarına Bitkisel Çözüm

Kasık Mantarına Bitkisel Çözüm Nedir ?

Kasık mantarının bitkisel çözümü sizce kolay mı? Cevabı duyar gibiyim. Hayır değil mi? Çeken bilir. 24 senelik meslek hayatımda ve daha önce öğrencilik hayatımda bitkilerin nasıl çözüm sunacağını araştırdım. Yüksek lisansa geldiğimde gümüşü keşfettim. Gümüşün ne kadar mucizevi bir element olduğunu yazılarımı okuduysanız zaten bilirsiniz. Neyde gelelim konumuza bitkilerin mantar hastalıklarındaki tedavi yöntemlerini doktora çalışmamda bizzat gördüm ve denedim. Evet meslek kimyager olunca bitkiler sana bülbül gibi konuşur. Yeterki sen dinlemesini bil. Kasık mantarı gibi hassas bir proplemin çözümünde bir çok bitkiler rol alabilmektedir. Yani siz kasık mantarını bitkilerle çözerek bu sorundan rahatlıkla kurutlabilirsiniz. İşte burada bir çok yöntem uygulama devreye girer. Ancak ben bunu size burada anlatacağım. Oda çok basit kürlerle.

Kasık Mantarına İyi Gelen Bitkiler

Bitkilerin kendine has bir çok koruma yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemlerden bir tanesi de ürettikleri etken maddeler. Evet bir eczane gibi, bir laboratuar gibi bitkiler ilaç etken maddeleri üretirler. Mesela Capparis spinosa bitkisi diğer adıyla kapari, keber, gebre otu. Rutin, stakhidrin gibi oldukça güçlü kimyasallar üretirler. Bu kimyasallar kanserden, egzamaya, mantardan alerjiye karşı bir çok hastalığa şifa olmaktadır.                                             

            

                                                                                                                                                                       

    

Kasık Mantarı İçin Aynısefa Bitkisi ve Kürü 

Kasık Mantarı konusunda belki de en etkili bitki aynısefa latince ismi Calendula officinalis L. bizde nergiz çiçeği saksı kadife çiçeği, ortak kadife çiçeği, ruddles, Mary's gold veya Scotch kadife çiçeği gibi bir çok isimle adlandırılır. İçerisinde bir çok antimikrobiyal etken madde bulunmasına rağmen en etkili olanlar aşağıda resmedilmiştir. Aynısefanın maddelerinden ziyade nasıl kullanılacağı daha önemlidir dediğinizi duydum. Hemen bu bilgilere giriş yapayım. 

Aynısefa bitkisinideki bileşenlerinin kimyasal yapıları. (1), isorhamnetin 3-O-β-glukozit (2), kuersetin 3-O-β-neohesperidozit (3), kuersetin 3-O-(2″-O-α-ramnosil-6″-O-malonil)-β-glukozit (4), kuersetin 3-O-(6″-O-malonil)-β-glukozit (5), kuersetin 3-O-6″-O-metil malonil)-β-glukozit (6), isorhamnetin 3-O-(6″-O-malonil)-β-glukozit (7), klorojenik asit (8), 3,4-dikaffeoilkinik asit (9) ve şırınga asidi (10). Meraklılarına duyurulur. 

 

Aynısefa bitkisinden bir kaç yöntemle etkili kürler elde edebilirsiniz. 

1-Bir tutuan aynısefa bitkisini (çiçeği ve sapı kuru olarak aktrada satılır) bir bardak suda 3 dakika kısık ateşte kaynatın. Bu yönteme suda ekstraksiyon diyoruz biz. Daha sonra soğutuktan sonra süzün ve elde edilen sulu kısmı bir spreyle mantar olan bölgeye uygulayın. Burada dikkat  edilmesi gereken kasık mantarının inatçı olduğu dolayısıyla Kasıktaki mantar bitinceye kadar bu uygulamaya devam edilmesi gerekir. 15 günü bulabilir. 

 

2-Zeytinyağda bekletme. Maserasyon yöntemi.Bir kavanoza bir avuç dolusu aynısefa çiçeği alınır ve üzerine geçinceye kadar zeytinyağı (en doğalı olursa en güzeli olur ama normal bir zeytinyağıda iş görür) üzeri bir parmak kapatıncaya kadar eklenir. Bir ay karanlık bir yerde bekletilir. Sonra süzülür. Yağ kısmı kasıkta oluşan mantarlara karşı kullanılır. Bu aynısefa yağ kürünü diğer tüm mantarlara karşı da kullanabilirsiniz. Hatta sivilcelere bile. 

Kasık Mantarına Sarımsak Tedavisi 

Sarımsak oldukça güçlü antimikrobiyal bir doğal maddedir. Hatta bir şehrimizin mutfağının simgesidir. En güçlü etken maddesi allicin dir. Sarımsağın keskin kokusunu verende bu maddedir. İçerisinde kükürt elementi bulunur. Bu madde ile ilgili dünyalarca makale bulunmaktadır. Kimyadan tıba kadar bir çok bilimsel disiplin çalışmaktadır. Sarımsakla çok kolay kür hazırlama: bir baş sarımsak soyulup ezilir. üzerine bir su bardağı zeytinyağı ilave edilir. Bir ay herhangibir yerde bekletilir. Daha sonra sarımsak posaları süzülür ve atılır. Kalan yağ harika bir dert ortağınız olur. Sadece kasık bölgesindeki mantara diğer tüm mantarlara iyi gelir. Ayrıca sivilceye, akneye iyi gelir. 

Allicin etken maddesinin gösterimi 

Kasık Mantarı Kekik Yağı ve Kürü

Kekik yağı oldukça etkili antimikrobiyal bir doğal maddedir. Bunun en büyük nedeni kekik bitkisinin (Thymus vulgaris L.) içinde bulunan timol (%40,5), p-simen (%23,6), karvakrol (%3,2), linalool (%5,4), β-karyofillen (%2,6) ve terpinen-4-ol (%0,7) etken maddeleridir. Bu etken maddeler sadece kasık mantarına kekik yağının çözümü olmaz bir çok hastalığın tedavisine yol açar. Örneğin kötü hastalık. Zaten bu konuda yüzlerce makale yayınlanmış durumda. Kekik yağının kasık mantarına bitkisel çözüm olmasının en büyük etkeni hiç şüphesiz timoldür. Timol oldukça etkili antimikorbiyal bir etken maddedir. 

Etiketler: Kasık Mantarına Bitkisel Çözüm
Eylül 19, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR